in

Хто може отримати дозвіл на перебування та роботу в Німеччині

www.chrischristes.de

Дозвіл на перебування має обмежений термін дії. Воно видається особам, які:

  • хочуть отримати в Німеччині освіту (§§ 16-17 Закону про перебування)
  • хочуть працювати в Німеччині (§§ 18-21 Закону про перебування)
  • можуть залишитися жити в Німеччині на основі з міжнародих правових, гуманітарних або політичних причин (§§ 22-26 Закону про перебування)
  • переїжджають в Німеччину по сімейних обставинах (§§ 27-36 Закону про перебування)
  • іноземцям та колишнім громадянам Німеччини, які бажають повернутися в Німеччину (§§ 37, 38 Закону про перебування)
  • отримали право на тривале перебування в іншій країні Європейського Союзу (§ 38а Закону про перебування)

Дозвіл на перебування може бути продовжено. При цьому враховується, чи іммігрант успішно пройшов інтеграційний курс.

Читайте також: ДОЗВОЛИ НА ПРОЖИВАННЯ В НІМЕЧЧИНІ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Дозвіл на роботу

Іноземці з третіх країн (держав, які не є членами Європейського Союзу, ЄЕП або Швейцарії) мають право працювати в Німеччині тільки в тому випадку, якщо це зазначено в їх дозволі на перебування в країні.

Громадяни Європейського Союзу, Європейського Економічного Простору і Швейцарії мають право на вільний вибір місця роботи.

Детальну інформацію про це можна отримати в відомстві у справах іноземців за Вашим місцем проживання.

 

Більше інформації читайте тут Bundesamt für Migration und Flüchtlinge

____________________________________

Слідкуйте за найцікавішими новинами “Української газети” в Німеччині у Facebook.

„Вивчай Українську! Відчувай Україну!“: у Німеччині стартував Рік української мови.

Блакитна карта ЄС – дозвіл на проживання для кваліфікованих працівників